this site is not maintained any more, please check seas.elte.hu
Was this page helpful?

Hamlet in no words

  Table of contents
  1. 1. Hamlet

  Hamlet

   

  Idő

  2011. május 29. · 20:00 - 21:00


  Helyszín

  SÍN Kulturális Központ

  1139 Gyutacs u. 10-18.

  Budapest, Hungary  Előadja: Sarkadi Bence
  Bábtervező: Wunder Judit
  Bábok: Sarkadi Bence és Wunder Judit
  Rendező: Szigeti Balázs

  Jegyek rendelhetők: jaszandika@gmail.com, +3620-418-0354

  Bábszínház felnőtteknek. Egyszemélyes előadás szöveg nélkül. Hamlet marionettel. Miről beszélünk?! Hogy tudja egy bábos némán előadni a Hamletet? Akkor nincs benne vívás? Nincsenek dialógusok? Nem hangoznak el a híres monologok? Nincs "Lenni vagy nem lenni"? Mi marad Shakespeare Hamletjéből, ha NINCS BENNE SZÖVEG?

  Sarkadi Bence marionett művesz és Szigeti Balázs rendező a látszat ellenére nem bánnak tiszteletlenül a világirodalom leghíresebb drámájaval. Nem is tehetnék, hisz mindketten Shakespeare-rel foglalkozó doktorjelöltek az ELTE-n, akik nem csak ismerik, de tanítják is Shakespeare drámáit. Éppen a mű iránti tisztelet és annak mélyreható ismerete az, amely megadja az alapot egy ilyen rendhagyó adaptáció létrehozására.

  A Hamlet Shakespeare leghosszabb drámája, és mint ilyen, első látásra nem kifejezetten bábszínhazi anyag. A bábszínház, különösen pedig a marionett műfaja nem bír el hosszú drámai szövegeket, de kevés olyan médium van, amely alkalmasabb lenne a verbális költészet képekre és szimbólumokra való lefordítására. Az előadás feltevése és egyben végkövetkeztetése, hogy Shakespeare művészete jócskan túlmutat a szavak szintjén, a bábszínház pedig képes újraértelmezni, és felerősiteni a drámai tartalmat.

  További info:
  http://www.myspace.com/bencesarkadi
  http://www.sinarts.org/

  https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=149351031801802

  Was this page helpful?
  Tag page (Edit tags)
  • No tags
  You must login to post a comment.